ENDOCRINOLOGIE

DR.CRISTACHE MIHAELA      –  MEDIC SPECIALIST ENDOCRINOLOG

Endocrinologia este ramura medicinei care studiaza fiziologia si patologia hormonilor,a organelor si tesuturile care produc aceste secretii,precum si tratamentul acestei patologii.O parte importanta din afectiunile cronice sunt strans legate de sistemul endocrin,cum ar fii:

-diabetul

-sindromul ovarelor polichistice

-osteoporoza

Pentru a prevenii astfel de boli este foarte util un control anual endocrinologic,care poate ajuta cu diagnosticarea si tratamentul unor predispozitii sau afectiuni hormonale, inainte ca acestea sa se transforme in ceva mai grav.

Sistemul endocrin are un rol extrem de important in buna functionare a organismului.Este compus dintr-o retea de organe si glande responsabile pentru producerea,stocarea si secretia de hormoni care ajuta la mentinerea si controlul functiilor vitale ale organismelor, precum cresterea,reproducerea si nivelul de energie.

Exista mai multe boli ale sistemului endocrin,care rezulta din disfunctionalitati ale acestui sistem complex. Iata cateva dintre cele mai intalnite afectiuni: diabetul,sindromul ovarelor polichistice,tulburari tiroidiene,osteoporoza.

Lasate netratate,afectiunile endocrinologice pot avea efecte grave asupra bunei functionari a organismului.

Policlinica Euromed Ploiesti